• Branches: handel, productie, haven en logistiek, dienstverlening, onroerend goed, pensioen
  • Ervaring met: nationaal en internationaal ondernemen, herstructurering, overname, herpositionering, integratie, rendementsverbetering en professionalisering
  • Motto: Mijn hart gaat sneller kloppen van bedrijven in beweging die geconfronteerd worden met uitdagingen op weg naar hun next step.”

Op dit moment is er veel ondernemerschap nodig om alle kansen in de markt te benutten. Veel bedrijven staan voor grote uitdagingen, bijvoorbeeld:

  • Hoe houden we onze klanten en behalen we een gezond rendement?
  • Welke structuur en processen zijn hiervoor nodig?
  • Hoe monitoren we dit?
  • Is onze organisatie nog wel financieel gezond, ook in de toekomst?

Allemaal vragen die aandacht verdienen. Bij CFO Capabel help ik als parttime CFO – bijvoorbeeld 1 dag per week – ondernemers hun vragen en antwoorden inzichtelijk te krijgen.

Mijn kracht: leidinggeven in een dynamische en veranderende omgeving

Ik ben resultaatgericht en zeer gedreven, heb snel een goede kijk op wat er speelt en het onderscheid in “must-do’s” en “nice-to-haves”. Alles in het licht van het succes van de klant zowel op korte als lange termijn. Hoewel mijn aanpak resultaatgericht en waar nodig hard is, ben ik ook coach, motivator en teamplayer die verbindend optreedt tussen partijen, om een omgeving te creëren bestand is tegen alle uitdagingen die de toekomst brengt; financieel gezond met een goede bedrijfsstrategie en focus.

Als ervaren statutair bestuurder beschik ik bovendien over kennis van het Nederlandse bedrijfsleven en de omgang met verschillende belangengroepen zowel intern als extern, zoals overheids- en toezichthoudende instanties, ondernemingsraden en pensioenbesturen.

Specialiteiten: handel, productie, haven en logistiek, dienstverlening, onroerend goed, pensioenbranche

Ik ben een gedreven professional met een brede ervaring, zowel financieel en commercieel bij tal van bedrijven met een omzet tussen de 20 en 250 miljoen euro en 50 tot 1.500 werknemers. In mijn studententijd heb ik mijn eigen onderneming opgericht en verkocht. Vervolgens heb ik mij verder ontwikkeld binnen een keur van bedrijven. Via accountancy, financial engineering en private equity ben ik uiteindelijk beland bij General Electric (GE), een groot Amerikaans conglomeraat en uitvinder en verbeteraar van vele managementstrategieën en filosofieën als six sigma, lean, scrum en agile.

Doel: uw onderneming naar de next step helpen

Mijn hart gaat sneller kloppen van bedrijven in beweging die geconfronteerd worden met uitdagingen zoals next step, herstructurering, overname, herpositionering, integratie, rendementsverbetering en professionalisering.

Wilt u weten wat ik voor uw bedrijf kan betekenen? Neem gerust contact op met mij!

Resultaten

  • Corporate in de maakindustrie geherstructureerd en getransformeerd van een 90M verliesmakende naar een 7M winstgevende divisie, met alle daarbij behorende acties
  • Business model van een bedrijf actief in de duurzame industrie gedraaid van one-off verkoop model naar een abonnement model. Verlieslatend naar winstgevend.  NPEX obligatie plaatsing gerealiseerd en inclusief een “skin in the game” participatie.
  • Conglomeraat bestaande uit leisure-, horeca-, productie- en dienstverleningsbedrijven geholpen met hun bedrijfsstructuur. Verkoopmemoranda ’s samengesteld, een MBO alsmede verkoop van een tweetal bedrijven gerealiseerd. Afspraken kunnen maken met de fiscus voor de DGA alsook de management en financiële functies versterkt positie. Nieuwe accountant en fiscalist aangesteld.

Contact

John-Harold Every
Ejohnharold.every@cfocapabel.nl
M: 06–22 99 95 20
L https://www.linkedin.com/in/jhevery//

 

Contact

Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.