• Branches: Handel, groothandel & webshop, zakelijke dienstverlening, productie, media
  • Ervaring met: Sterke groei, M&A en integratie, financiering, winstverbetering, private equity, ondernemerschap, herstructurering, professionalisering, internationaal
  • Motto:Stilstand is achteruitgang, een goede onderneming is continu bezig met ontwikkeling en groei. Maar er moet ook gekozen worden en tegelijk een plan B zijn.

Focus en flexibiliteit bepalen uw succes

Met de opkomst van private equity, internationalisering en online mogelijkheden zijn de snelheid en professionaliteit in het bedrijfsleven flink toegenomen. Dat geeft kansen én bedreigingen, het is eten of gegeten worden. Bedrijven hoeven minder zelf te kunnen, maar CEO’s dienen vaker op tijd de juiste kennis in te huren, of zaken uit te besteden. Moderne bedrijfsmodellen zijn scherper gedefinieerd en halen kracht uit focus, partners en platformelementen.

Hebt u geen fulltime CFO nodig voor uw reguliere finance-activiteiten, maar wel voor complexere vraagstukken? Als gekwalificeerde CFO help ik u graag parttime, bijvoorbeeld 1-3 dagen per week. Of ik ondersteun u tijdelijk fulltime op interim-basis bij bijzondere situaties of grote plannen. 

Mijn ervaringsgebieden:

  • Sterke groei: uitbreiding met (buitenlandse) vestigingen, partners of nieuwe producten/markten. Zowel financiële planning als operationele en juridische aspecten en contracting. 
  • M&A: overnames in het (kleine en grotere) MKB, inclusief alle documentatie en integratie (PMI). Tevens verkoopvoorbereiding, die idealiter 3 jaar daarvoor begint. 
  • Herstructurering: winstgevendheidsanalyse op kernactiviteiten, evaluatie strategie, carve-outs, aanpakken van bleeders en kostenbesparingen, financiële scenario’s, implementatie van wijzigingen. Geen kaasschaaf, maar duidelijke keuzes maken.
  • Professionalisering finance: reporting (financieel en kpi’s), processen, digitalisering, financiële planning.
  • Financiering: zowel cash vrij maken in het bedrijf (verlaging werkkapitaal, lease) als banktrajecten en balansoptimalisatie om beter aan de gewenste ratio’s te voldoen. 
  • Rendements- en winstverbetering: speciaal traject voor groothandels (en webshops) om klant- en productwinstgevendheid gedetailleerd in beeld te krijgen, en vervolgens pricing en condities bij verliesgevende combinaties aan te passen.

Mijn kracht: scherp zakelijk inzicht, overzicht in complexe situaties en snel tot de kern komen met goede analyses, kennis van zaken en creatieve invalshoeken

Werkplezier begint voor mij met een plezierige samenwerking. Voldoening volgt wanneer ik met het team ook resultaten en doelen behaal. Vooruitgang is daarbij mijn motivatie en daarmee bereik ik vaak een bepaalde dynamiek. 

Branches: handel, groothandel & webshop, zakelijke dienstverlening, productie, media

Ik ben bedrijfseconoom (Rotterdam) en heb brede ervaring opgedaan in zakelijke dienstverlening, (groot)handel, productie en media. Gedeeltelijk internationaal (België, Curaçao, Suriname, VK, Azië, VS) en soms ook projectmatig. Meestal vanuit financieel en algemeen managementperspectief, inclusief ICT en juridische zaken. Eerder heb ik ook ervaring opgedaan met logistiek, inkoop- en operationsmanagement. 

Ondernemersgevoel en denken in kansen en risico’s

Vaak werk ik met dga’s en private equity investeerders als collega en aandeelhouder. Ook was ik zelf langere tijd medeaandeelhouder en statutair bestuurder. Het ondernemersgevoel en denken in risico’s is mij dus bekend.

Met deze achtergrond ben ik in staat om snel een totaalbeeld te verkrijgen van het bedrijfsmodel en de situatie waarin de onderneming zich bevindt. Denk daarbij ook aan de interne en externe verhoudingen met bijvoorbeeld de aandeelhouders en de bank, de bedrijfsprocessen en de markt. Waar gaat het om, wat is er nodig en wat kan beter?  

Doel: goede resultaten met een pragmatische balans tussen inspanning en toegevoegde waarde

Ik stem prioriteiten bij finance-onderwerpen en functies af op het bedrijf. Zodat finance niet te zwaar is en goed bijdraagt aan het bedrijfsproces, in plaats van er een beetje naast te staan. Dit doe ik met overtuiging op inhoud en gezag, tactvol maar ook duidelijk. Ik kom snel tot de kern. Ik overleg altijd eerst, maar ben daarna ook doortastend. Geen sprongen in het diepe, maar wel gecalculeerde risico’s.

Wilt u weten wat ik voor uw bedrijf kan betekenen? Neem gerust contact op met mij.

Contact

Arjan Toor
E: [email protected]
M: 06 55308720
L: LinkedIn

Contact

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan