• Branches: productie, bouw, food, zakelijke dienstverlening, bank en verzekering, energie (corporates en MKB als ook onder Private Equity)
  • Ervaring met: verandermanagement, optimaliseren financiële processen, strategisch plannen, M&A, financial control, coachen en private equity
  • Motto: “Samen met de mensen om mij heen zorgen voor praktische en werkbare oplossingen in een prettige werkomgeving waarin iedereen zijn kwaliteiten optimaal kan benutten en processen optimaal lopen.”

Tijdig veranderen, zonder verlies van identiteit

Veel ondernemers weten heel goed wat ze willen bereiken en op welke manier, waarbij de continu veranderende omgeving veel impact heeft op de eigen bedrijfsvoering. Soms moet u bepaalde paden bewandelen die voor u onbekend zijn. Om te zorgen dat uw onderneming zijn eigen identiteit behoudt, is het belangrijk om uw eigen visie uit te dragen en om te zetten in haalbare plannen en acties. Met oplossingen die bij het de cultuur en omvang van uw bedrijf passen.

Herkenbaar? Dan is het fijn wanneer er een sparringpartner naast u staat. Een expert die u helpt uw visie en doelstellingen te realiseren. Wat uw vraagstuk op het gebied van strategisch en financieel management ook is, ik help u graag om dit in goede banen te leiden en uw organisatie in beweging te krijgen en te houden.

Samen zorgen we voor een financieel gezond en toekomst bestendige organisatie

Voor het succes van een onderneming of project zijn draagvlak en samenwerking belangrijke factoren. Mijn aanpak zorgt voor het creëren van draagvlak met een ‘hands-on’ mentaliteit. Met heldere communicatie over de doelstellingen, hoe deze worden behaald, alsook wie hiervoor verantwoordelijk zijn en binnen welke tijd. Zo zorgen we samen dat de doelstellingen gerealiseerd worden. Aan de hand van Agile en Lean kan hier goed op gestuurd en gemonitord worden. Samen zorgen we voor een financieel gezond en toekomst bestendige onderneming.

Mijn specialiteit: strategisch en financieel en ICT-verandermanagement

Door mijn brede kennis en ervaring met het aansturen van projectmatige en lijnafdelingen kan ik u op praktische en concrete wijze helpen met al uw uitdagingen op het gebied van strategisch en financieel en ICT-management. Ik verdiep me in de inhoud, spreek met verschillende mensen en ben zo in staat om snel tot de kern door te dringen, bruggen te bouwen en constructief samen te werken. Voorbeeldvraagstukken waar ik u bij kan ondersteunen zijn:

  • het optimaliseren van de financiële functie (inclusief project control)
  • het verkrijgen van beter inzicht in de prestaties van de organisatie (o.a. met behulp van data-analyse)
  • het in kaart brengen van het verbeterpotentieel en de manier om dit te realiseren aan de hand van Operational Excellence
  • het aansturen en begeleiden van (interne) verander/verbetertrajecten op basis van een Agile/ LEAN aanpak
  • het aansturen en begeleiden van IT-implementaties van zowel ERP/CRM- als ook consolidatiepakketten
  • het aangeven van kansen en mogelijkheden op het gebied van digitalisering, zowel intern als extern
  • het opstellen en bewaken van een meerjarenplan voor IT projecten

Wilt u weten wat ik voor uw bedrijf kan betekenen? Neem gerust contact met mij op!

Contact

Marjanne Messie
E: Marjanne.messie@cfocapabel.nl
M: 06 – 24 27 80 39
L: LinkedIn

Contact

Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.