Bedrijf verkopen? Begin op tijd met de voorbereidingen!

Het verkoopklaar maken van uw bedrijf begint al een paar jaar voor de verkoop. Door de focus nog meer te leggen op waardeontwikkeling, creëert u een ijzersterke onderhandelingspositie. Belangrijke taken bij het voorbereiden van uw bedrijfsverkoop zijn onder andere:

  • Administratie op orde brengen
  • Managementrapportages op orde maken
  • Processen stroomlijnen
  • Werkkapitaal op niveau brengen
  • Het juiste investeringsniveau creëren
  • Bedrijfsstructuur verduidelijken
  • Risico’s zorgvuldig afdekken
  • Zorgen dat het bedrijf ook zonder u kan doordraaien

Zo helpt CFO Capabel uw bedrijf verkoopklaar maken

CFO Capabel helpt u graag met het uitwerken van een verkoopklaar-strategie voor uw onderneming, waarmee u 2 tot 3 jaar lang de nadruk legt op waardeontwikkeling en het optimaliseren van de stromen en processen binnen uw organisatie. Daarbij kijken wij naar alle aspecten van uw bedrijf: management, interne organisatie, fiscaal-juridisch en financieel.

De voordelen van onze parttime CFO

Voordeel 1. Duidelijkheid en overzicht
Onze parttime CFO maakt inzichtelijk hoe uw bedrijf ervoor staat. En hoe u de waarde van uw bedrijf nog verder kunt verbeteren om de ideale verkoopsituatie te creëren. Zo weet u welke aandachtspunten er nog zijn. En geïnteresseerde partijen zien in één oogopslag wat u te bieden hebt.

Voordeel 2. Snelheid
Wij weten precies wat ervoor nodig is om uw bedrijf goed voor te bereiden op een voorgenomen verkoop. Dankzij de ervaring en expertise van onze parttime CFO hoeft u het wiel niet opnieuw uit te vinden. U bespaart daardoor aanzienlijk op tijd en kosten.

Voordeel 3. IJzersterke onderhandelingspositie
Door de waarde van uw bedrijf én de achterliggende processen te optimaliseren in de jaren voordat u uw bedrijf verkoopt, creëert u de optimale onderhandelingspositie.

Voordeel 4. Maximale opbrengst
Of u nou uw pensioen wilt aanvullen of de verkoopopbrengst wilt aanwenden voor een nieuwe onderneming, dankzij de verkoopklaar-strategie van CFO Capabel profiteert u maximaal van de bedrijfsverkoop. U de beste prijs, uw koper waar voor zijn geld.

Verkoopklaar maken in de praktijk

Klik op de knop hieronder om onze blog te lezen over het stappen plan om uw bedrijf verkoopklaar te maken

Blog: stappenplan bedrijf verkoopklaar maken

Contact