Van crisis naar herstel

Een succesvolle turnaround bestaat globaal uit vijf fasen:
1. Stabiliseren: de lekken vinden en stoppen.
2. Recoveryplan maken om de eerste maanden te overleven.
3. Crisismanagement: uitvoeren van het recoveryplan en aansterken door focus op cash genereren.
4. Herstructurering: een solide plan opstellen en inzetten om uw organisatie weer gezond en toekomstbestendig te maken.
5. Back to new normal: de maatregelen uitvoeren en zorgen dat iedereen op deze manier gaat werken.

Aandacht voor weerstand

Herstructurering van uw onderneming brengt vrijwel altijd weerstand met zich mee. Weerstand om met de billen bloot te gaan. Om moeilijke maar noodzakelijke knopen door te hakken die grote gevolgen hebben voor mensen, producten of diensten. En om ingrijpende veranderingen door te voeren, zoals een nieuwe manier van werken. De parttime CFO van CFO Capabel begrijpt dit als geen ander, en ondersteunt u bij al deze aspecten van de turnaround. Niet alleen met een daadkrachtige aanpak, maar juist ook met aandacht voor de emotionele kanten van het proces.

Zo helpt CFO Capabel u bij een succesvolle turnaround

CFO Capabel helpt u graag het tij voor uw onderneming te keren. Met een bewezen effectieve aanpak zorgt onze parttime CFO voor rust en stabiliteit binnen uw bedrijf. Zo ontstaat er weer ruimte voor gezonde groei en kunt u de blik weer naar de toekomst richten.

De voordelen van onze parttime CFO

Voordeel 1: Snelheid
Verkeert uw bedrijf in een crisissituatie, dan is tijd uw grootste tegenstander. De parttime CFO heeft veel ervaring met turnaround management, en weet precies wat nodig is om de neerwaartse spiraal van uw onderneming te doorbreken. Dit maakt snel en effectief ingrijpen mogelijk en voorkomt dat u nog verder in zwaar weer belandt.

Voordeel 2: Sterke sparringpartner 
Uw onderneming redden uit een crisis vraagt veel van u. Zeker als u dit nog niet eerder bij de hand hebt gehad, kunt u behoefte hebben aan een sterke sparringpartner die wel beschikt over de benodigde kennis en ervaring. Onze parttime CFO staat u bij met raad én daad tijdens het hele turnaroundproces.

Voordeel 3: Geen emotionele betrokkenheid
Als CFO hebt u hart voor uw zaak en uw mensen. Dat maakt ingrijpende besluiten nemen en vooral doorvoeren erg moeilijk. De parttime CFO heeft geen emotionele betrokkenheid bij uw bedrijf, en kan daardoor makkelijker lastige knopen doorhakken. Daarbij staat aandacht voor zowel de emotionele impact als de concrete gevolgen voorop.

Voordeel 4: Betaalbaar
Wij begrijpen heel goed dat u zich geen fulltime CFO kunt veroorloven, zeker nu uw organisatie er zo slecht voor staat. Daarom is het fijn dat u onze parttime CFO’s al vanaf 1 dag per week kunt inschakelen. Dus wel een CFO met jarenlange ervaring en veel kennis, maar zonder torenhoge rekeningen.

Turnaround management in de praktijk

Zo hielpen wij Damen Shipyards. Lees ook onze blogs over ‘een succesvolle Turnaround in vijf fasen’ en ‘op weg van crisis naar herstel’.

Contact