• Branches: productie, bouw, handel, zakelijke dienstverlening, semipublieke sector (zorg, woningcorporaties en waterleidingbedrijven)
 • Ervaring met: verandermanagement, optimalisatie van financiële processen (ERP), financial control, business control, overnames (en integratie), risicomanagement, rendementsoptimalisatie en financiële strategie
 • Motto: “Met respect voor medewerkers en relaties gericht werken aan een bestendig resultaat voor de lange termijn: duidelijk, transparant en doelmatig.”

Procesgericht denken, om ambities en groei in goede banen te leiden

Ondernemers ‘ondernemen’ om ambities te verwezenlijken. Deze ambities dienen allereerst te worden vertaald in een duidelijk en strategisch onderbouwd plan, om duidelijke doelen te stellen en medewerkers hieraan te binden. Ambities gaan gepaard met groei. Deze groei dient te worden gekanaliseerd. Groei gaat namelijk altijd samen met groeipijn. Wat vroeger nog vanzelf ging, gaat ineens niet meer zo goed.

In tijden van snelle verandering dient uw organisatie op financieel gebied mee te groeien. Het principe van boekhouden wijzigt niet, echter wel en in toenemende mate de wijze van registreren en uw informatiebehoefte. Het financiële proces dient naadloos aan te sluiten op het bedrijfsproces. Dit laatste wijzigt met groei en zich ontwikkelende afzetmarkten, dus dient de financiële afdeling mee te bewegen. Heel vaak is daarbij sprake van een behoorlijke achterstand.

Herkenbaar? Dan is het fijn wanneer er een sparringpartner naast u staat. Een expert die u helpt uw visie en doelstellingen te realiseren. Wat uw vraagstuk op het gebied van financieel management ook is, ik help u graag om dit in goede banen te leiden en uw organisatie financieel in beweging te krijgen en te houden.

Uw ambities en doelen, ondersteund door een stevige, flexibele financiële functie

Voor het succes van een onderneming zijn draagvlak en samenwerking van het allergrootste belang. Ik help door het stellen van duidelijke doelen voor de korte en lange termijn: een groeipad met duidelijke mijlpalen. Daarbij erken ik ieders inbreng en zorg ik voor cohesie binnen het financiële team maar ook daarbuiten met de andere afdelingen.

Moderne ERP-software werkt goed bij een heldere rol- en procesdefinitie binnen de gehele onderneming. Daardoor worden de informatiestromen in goede banen geleid en komt informatie tijdig en betrouwbaar beschikbaar. Aan de financiële functie dan de taak om deze informatie snel en accuraat te verwerken en – belangrijk – ook te gaan interpreteren. Wat betekenen alle cijfers precies voor u?

Groei noodzaakt om eerst de basis op orde te krijgen en processen aan te pakken. Cijfers dienen namelijk primair valide en betrouwbaar te zijn. Vervolgens kunt u met deze gegevens een wereld aan sturingsinformatie ontsluiten door het vaststellen van de informatiebehoefte (benodigd voor het verwezenlijken van de ambities) met aansluitend het opstellen van de benodigde periodieke rapportages en bouwen van aanvullende dashboards.

Mijn specialiteit: strategisch en financieel en ICT-verandermanagement

Door mijn brede kennis van en ervaring met financiële strategie, procesinrichting, risicomanagement en rendementsoptimalisatie kan ik u op praktische en concrete wijze helpen met al uw uitdagingen op financieel gebied. Ik ben gewend me snel te verdiepen in een nieuwe organisatie en knelpunten/mogelijkheden te analyseren. Voorbeeldvraagstukken waar ik u bij kan ondersteunen zijn:

 • optimalisatie van de financiële functie
 • verkrijgen van beter inzicht in de prestaties van de organisatie
 • verbeteren van controles op financiële processen
 • (her)definiëren van financiële processen en ERP implementatie
 • risicoanalyse en rendementsoptimalisatie
 • financieel-strategische planning met routekaart en mijlpalen
 • opstellen van business plannen
 • investeringsvraagstukken en financiering
 • vaststellen jaarrekening en begeleiding controleproces
 • salarisadministratie, HRM en IT-vraagstukken

Referentie

“Pim de Vries is in staat in heel korte tijd verbeterpotentieel in de administratieve organisatie boven tafel te brengen. Met een no-nonsense benadering en een scherpe blik is hij van grote waarde voor iedere ondernemer/directeur die stuurt op betrouwbare informatie”.

René Lijzenga MBA – interim manager bij GO-Bizz B.V.

Resultaten

 • Bij een jeugdzorginstelling een turn-around ingezet in 2021 met direct positief resultaat na 3 jaren van zwaar operationeel verlies.
 • Bij een metaalbedrijf leidde een beter gebruik van ERP direct tot winstherstel door meer inzicht.
 • Betere planning en inkrimping van het machinepark bij een loonbedrijf waren nodig voor verbetering van de resultaten. Een turn-around van verlieslatend naar winstgevend volgde: deze is duurzaam.

Contact

Wilt u weten wat ik concreet voor uw bedrijf of vraagstuk kan betekenen? Neem gerust contact met mij op!

Pim de Vries
E: [email protected]
M: 06 – 21 62 61 72
L: LinkedIn

Contact

Vul het contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan