• Branches: Zakelijke dienstverlening, Telecom, e-business, ICT, automotive,  handel, recruitment
  • Ervaring met: Professionalising Finance team, opstellen financiële modellen, business planning, MIS, kpi’s en dashboarding, opstellen jaarrekeningen en voorbereiden/begeleiden accountantscontrole, strategische heroriëntatie en strategie implementatie, verkoopklaar maken, financiële herstructurering, turnarounds, integratie van buy & build, scale-ups, familiebedrijven, stakeholder management.
  • Motto: “Data als basis voor beslissingen, samenwerken als basis voor executie.”

Rendement? Pas als je het verhaal achter de cijfers kent!

Zowel Profit als Non-Profit hebben te maken met de inzet van schaarse middelen. Daarom geldt duurzaam rendement voor ieder type organisatie. Het is meer dan alleen winst realiseren, maar bovengemiddeld presteren binnen de referentiegroep. Met oog voor medewerkers, klanten, leveranciers, aandeelhouders en overige stakeholders. Hoe realiseer je dit? Door medewerkers aan te moedigen hun ideeën te delen, aan te scherpen en uit te laten voeren. De capabele medewerkers aan het woord laten, naar hen luisteren en vertrouwen geven leidt tot bottom-up gedragen en daarmee duurzame verandering in strategie en rendement.

Ik heb Bedrijfseconomie gestuurd in Tilburg en daarna de opleiding voor Registercontroller in Amsterdam. Mijn corporate ervaring heb ik opgedaan bij de bekende grote Telecombedrijven. De dynamiek van familiebedrijven meegekregen bij diverse middelgrote ondernemingen in Noord-Brabant en de “buy and build” aanpak uitgevoerd bij diverse private equity backed scale-ups in de Randstad. Voornamelijk als interim CFO met focus op business planning, integratie en verandering en eveneens ervaring opgedaan als statutair bestuurder en CEO.

Als co-pilot de koers vasthouden, rust en ruimte creëren voor ondernemen

De financiële afdeling zie ik als dienstbaar aan de organisatie en ik ben dienstbaar aan de aandeelhouders en de executive leiding. Ik zorg dat de afdeling Finance zelfsturend wordt en help haar bij de invoering van financiële hygiëne. Op basis van haar output en aanwezige informatiesystemen verstrek ik mijn inzichten en mening. Ik zorg dat de strategie vertaald wordt in financiële modellen en dat realisatie meetbaar wordt.

Contact

Christ van Giersbergen
E: [email protected]
M: 06- 13 00 50 80
L: LinkedIn

Contact

"(Vereist)" geeft vereiste velden aan