Vanaf 1 januari biedt CFO Capabel een nieuwe dienst: de Capabele Business Coach. Coaching op maat voor als u prima zelf verbeteringen kunt doorvoeren maar af en toe graag goed advies wilt van een ervaringsdeskundige. Of voor de toekomstige of kersverse CFO die graag wil sparren op het gebied van vakinhoud en leiderschap. Meetbaar, praktijkgericht en op basis van Action Learning. Dus u kunt de ‘oogst’ van uw coachingssessies direct toepassen in uw dagelijkse praktijk.

Steeds vaker krijgen we bij CFO Capabel de vraag of onze ervaren partners ook in staat zijn om klanten te begeleiden bij financieel-strategische vraagstukken, zonder dat onze aanwezigheid op de werkvloer (lees: interim inzet) vereist is. En met enige regelmaat vervullen we de rol van business coach al, bijvoorbeeld bij opdrachten waarbij we eerst ‘orde op zaken hebben gesteld’ (reorganisatie, optimaliseren van de financefunctie, betere stuurinformatie enz.) en daarna langzaam uitfaseren door bij voorbeeld een dagdeel per maand de vinger aan de pols te houden.

Voor wie is de Capabele Business Coach bedoeld?

Wilt u als CEO/directeur zelf verbeteringen doorvoeren, maar wel op regelmatige basis sparren met een ervaringsdeskundige over:

  • Hoe onderbouw ik mijn strategische keuzes?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik beter kan sturen?
  • Hoe kunnen we de organisatie efficiënter inrichten en laten functioneren?
  • Hoe zorgen we ervoor dat we ‘in control’ zijn?

Bent u een controller met potentie en ambitie die wil doorgroeien naar CFO-level? Of wilt u als kersverse, minder ervaren CFO sparren met een ervaren CFO over bijvoorbeeld:

  • de rol binnen de directie
  • de toegevoegde waarde die u kunt leveren vanuit uw rol als CFO
  • de inrichting van de finance functie binnen het bedrijf
  • de persoonlijke ontwikkeling als finance professional

Maak in deze situaties dan gebruik van de ervaring en expertise van een Capabele Business Coach. Onze business coaches zijn stevige finance professionals die zelf jarenlang CFO zijn geweest, veelal in middelgrote ondernemingen. Daardoor kunnen zij u als geen ander concreet en praktisch begeleiden en coachen, zowel op leiderschap als op vakinhoud!

Zo begeleidt Frans van Lint op dit moment een net aangestelde jonge CFO van een dienstverlenende organisatie en coacht Ron de Proost een ondernemer van een websitebureau met de planning en budgettering voor 2019. Kortom: we helpen u het zelf te doen!!

De Capabele Coach-aanpak bestaat uit de volgende stappen:

Stap 1. Intakegesprek en assessment

Allereerst vindt er een intakegesprek plaats tussen u en uw business coach met daaraan gekoppeld een assessment, zowel op gedrag als op inhoud. Op basis van deze informatie formuleert u samen de vertrekpunten en leerdoelen voor uw coachingstraject.

Stap 2. Verbeterpotentieel vaststellen

Samen met uw business coach maakt u een inventarisatie en analyse van uw huidige werkzaamheden en werkwijze. En u stelt vast waar uw eigen verbeterpotentieel ligt en dat van uw financiële organisatie als geheel.

Stap 3. Coachingssessies: action learning!

Tijdens de coachingssessies bespreekt u de verbeterpunten op het gebied van zowel leiderschapsontwikkeling als op vakinhoudelijk gebied met uw business coach en vertaalt u ze naar concrete actiepunten. U kunt de ‘oogst’ van elke coachingssessie dus direct in uw dagelijkse praktijk toepassen en hierop in volgende sessies voortbouwen.

Stap 4. Evaluatie en borging

De intensiteit van de executive coaching wordt langzamerhand afgebouwd maar we blijven ‘de vinger aan de pols’ houden. Zo evalueren we van tijd tot tijd met u hoe u zich ontwikkelt en in hoeverre u uw doelstellingen hebt bereikt. Kortom: het langetermijneffect is gewaarborgd!

Maak kennis met de CFO Capabel Business Coaches

Afhankelijk van op welk gebied uw vragen liggen, koppelen wij u aan één van onze ervaren business coaches:

Weten hoe onze Capabele Coaches u kunnen helpen? Kennismakingsgesprek aanvragen? Vul het aanvraagformulier in of bel ons op 085-105 11 95.

Andere blogberichten

 

Help, onze finance-functie groeit niet mee!

We zien veel bedrijven enthousiast groeien. Ze nemen medewerkers aan voor de facturen en de inkopen, voor het bijhouden van…

Verder lezen
interim CFO Binck Kees Gordijn

Failing to plan is planning to fail

Waarom op tijd uw financiële planning maken van existentieel belang is voor uw bedrijf Het grootste deel van 2017 zit…

Verder lezen

Meld u aan voor de e-mail nieuwsbrief