Een gewetensvraag: weet u hoe de cashpositie van uw onderneming ervoor staat? Betalen uw klanten op tijd? Heeft u genoeg in kas om uw leveranciers te betalen? En blijft er dan nog voldoende over om te investeren en te groeien?

Goed cashmanagement, dat wil zeggen actief sturen op uw cashpositie, is meer dan voldoen aan uw verplichtingen en inzicht hebben in uw liquiditeitspositie. Het is van groot belang om toekomst- én crisisbestendig te blijven. En het kan u zelfs financieel voordeel opleveren.

Het belang van goed cashmanagement

Cashmanagement vormt een wezenlijk onderdeel van de algehele financieringsstructuur van uw onderneming. Op korte termijn, onder meer om uw crediteuren te kunnen blijven betalen. Maar ook op de langere termijn, bijvoorbeeld om uw groeidoelstellingen te financieren. En indirect, bijvoorbeeld om een positief signaal af te geven naar banken, investeerders, aandeelhouders, toezichthouders of potentiële samenwerkingspartners. Te laten zien dat u als onderneming duidelijk weet waar u naartoe wilt en daar serieus aan werkt.

Dit belang wordt over het algemeen wel onderkend. Toch zien we in de praktijk dat ondernemers vaak flink worstelen met hun cashmanagement. En niets is zo slopend voor uw onderneming als slecht sturen op cash. Sterker nog: het is de belangrijkste oorzaak van het feit dat veel startende ondernemers al binnen 4 jaar crashen.

Gratis whitepaper Cashmanagement

In de whitepaper “Cash is king…maar zelfs de koning heeft sturing nodig” geven wij u praktische handvatten voor het opbouwen van meer cash-reserves en laten we u zien hoe u meer voordeel haalt uit uw cashmanagement.

We bespreken maatregelen waarmee u op de korte en langere termijn uw liquiditeitspositie kunt verbeteren en actief kunt sturen op cash. Zo maakt u geld vrij om minder afhankelijk te worden van derden. Om uw onderneming sneller weer op de rit te krijgen na een zware periode. Of om uw groeiambities waar te maken.

Vraag de whitepaper “Cash is king…maar zelfs de koning heeft sturing nodig” gratis aan.

Andere blogberichten

 

CFO Capabel trotse partner Fundfestival 2018

Op 11 september vindt het Fundfestival 2018 plaats in Amersfoort. CFO Capabel is één van de partners van dit evenement…

Verder lezen
CFO Capabel

Wie fungeert binnen uw bedrijf als volwaardig businesspartner?

Als directeur of ondernemer sta je regelmatig voor de uitdaging om belangrijke, vaak strategische beslissingen te nemen. Wel of niet…

Verder lezen

Meld u aan voor de e-mail nieuwsbrief